FOGSZABÁLYOZÁS

A fogszabályozás ideje alatt különösen fontos, hogy megőrizzük fogaink egészségét és épségét, amit a rendszeres és megfelelő szájápolással tudunk elérni.

Amennyiben kivehető készüléket használ, úgy a szokásos módon tudja tisztítani a fogait. Azonban ügyelnie kell arra is, hogy a kivett eszközt is tisztítsa meg fogkefével, majd alaposan öblítse le és törölje szárazra, majd csak ezek után tegye a dobozba.

A rögzített készülék esetén, használjon úgynevezett Ortho fogkefét, ami a nagyobb fogkefegyártók kínálatában általában megtalálható. Ezek tisztítófeje különösen alkalmas a nehezen hozzáférhető területek tisztítására, speciális V-alakú sörtéi ideálisak a drótok és fém részek közötti manőverezésre.

Fogselyem helyett használjon fogköztisztító kefét. A fogköztisztító fogkefe funkciója, hogy a fogak és a fogszabályozó ív közötti részekről is eltávolítsa a lerakódást. Ezzel a fogkefével azok a részek is megtisztíthatók, melyek normál fogkefével nem lennének hozzáférhetőek fogszabályozás esetén. Fontos kiemelni, hogy ha nem tartjuk megfelelően tisztán a fogakat, illetve a fogínyt egy esetleges gyulladás nagyban ronthatja a fogszabályozás eredményét, nem is beszélve jelentkező a fájdalomról.

A megfelelő szájhigiénia fenntartásához kiváló a Fitoral készítmények rendszeres alkalmazása, ami nyálkahártya vérbőség csökkentő, érösszehúzó, vérzéscsillapító hatású anyagokat, illat- és aromaanyagokat tartalmaz.

Alkalmazása elősegíti a szájhigiéné helyreállítását, gátolja a baktériumok szaporodását a száj és légutak nyálkahártyáján. Csökkenti az irritáció okozta nyálkahártya elváltozás tüneteit (fogszabályozó által okozott hámsérüléseket) és a fogínysorvadást kísérő kellemetlen panaszokat. Használata után a szájíz kellemessé, a lehelet üdévé válik.